fredag den 22. februar 2013

Hvid chokolademousse med daim

Denne opskrift er helt klart én af favoritterne!
 




Hvid chokolademousse:
  • ½ l. piskefløde
  • 4 bl. husblas
  • 150 g. hvid chokolade
  • 2 pakker daim (dobbelt)

Dagen før:

Husblassen lægges i blød i ½ liter koldt vand i en ½ time.

Fløden varmes i en lille gryde til ca. 80 grader.

Imens hakkes chokoladen fint og kommes op i en lidt stor skål.

Halvdelen af den varme fløde hældes over den hakkede, hvide chokolade og der røres godt med en ske eller en dejskraber til chokoladen næsten er smeltet og massen er skinnende blank.

Tilsæt resten af den varme fløde og rør igen.

Husblassen vrides for vand og kommes direkte op i, mens der røres igen.
Passér cremen gennem en sigte.
Tildækkes med film og afkøles helt i køleskab minimum 2 timer eller gerne til næste dag.

Dagen hvor kagen skal laves:

Den helt kolde hvide creme piskes let med en håndmikser tilsæt hakket daim og fordel moussen i kagen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar