Blåbær sylt:
- 200 g. blåbær
- 100 g. sukker
- saften fra ½ citron
- ½ stk. vaniljestang
- ½ l. piskefløde
- 4 bl. husblas
- 150 g. hvid chokolade
Dagen før:
Blåbær syltVaniljestangen flækkes på den lange led og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv. Mas kornene med en anelse af sukkeret sammen på bordet med en paletkniv, således at kornene skilles ad.
Vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker, citronsaft og blåbær småkoger uden låg ca. 15 minutter og gryden tages af varmen.
Den tomme vaniljestang tages op og sylten blendes kort med en stavblender.
Afkøles helt i køleskab, minimum 2 timer, eller gerne til næste dag…
Hvid creme
Husblassen lægges i blød i ½ liter koldt vand i en ½ time.
Fløden varmes i en lille gryde til ca. 80 grader.
Imens hakkes chokoladen fint og kommes op i en lidt stor skål.
Halvdelen af den varme fløde hældes over den hakkede, hvide chokolade og der røres godt med en ske eller en dejskraber til chokoladen næsten er smeltet og massen er skinnende blank.
Tilsæt resten af den varme fløde og rør igen.
Husblassen vrides for vand og kommes direkte op i, mens der røres igen.
Passér cremen gennem en sigte.
Tildækkes med film og afkøles helt i køleskab minimum 2 timer eller gerne til næste dag.
Dagen hvor kagen skal laves:
Den helt kolde hvide creme piskes let med en håndmikser.Den helt kolde blåbær sylt vendes i til blåbærcremen er ensartet
Ingen kommentarer:
Send en kommentar