søndag den 17. februar 2013

Banankage (3 stk.)

Jeg skulle bage en enkelt kage i fredags men da dejen var mixet sammen så jeg at opskriften er beregnet til ca. 25 personer og derfor fylder langt mere end den ene form jeg havde regnet med. Så i stedet for at bage 3 ens kager slap jeg fantasien løs og eksperimenterede lidt...

Resultatet blev overraskende godt! :)

Nr. 1 - Banankage med chokolade!
 
 Nr. 2 - Banankage med blåbær og mandler

 Nr. 3 - Banankage med kakao
 
Grunddej:
  • 220 g. becel
  • 450 g. sukker
  • 4 æg
  • 5 modne bananer
  • 50 g. havregryn
  • 1 1/4 dl. kærnemælk
  • 2 tsk. natron
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 375 g. hvedemel

Pisk becel og sukker. Tilsæt et æg af gangen.
Mos bananerne og kom det i blandingen sammen med havregrynene.
Tilsæt kærnemælk.
Bland de øvrige ingredienser og rør det sammen med blandingen.
Bag kagen i en bradepande eller 3 runde forme.

Bradepanden: Bages i ca. 35 min. ved 180 grader varmluft

3 forme: Bages i ca. 20 min. ved 180 grader varmluft. Jeg bagte alle tre på samme tid.

Nr. 1 - banankage med chokolade:

Hæld 1/3 af dejen i en form og bag den i ovnen. Imens kagen bages hakkes 50 gram mørk chokolade. Så snart kagen er ude af ovnen hælder den hakket chokolade over den varme kage og smørres ud.



Nr. 2 - Banankage med blåbær og mandler:

Hæld 1/3 af dejen i en form og drys 50 g. blåbær og 40 g. hakket mandler ud over dejen. Tryk det evt. lidt ned i dejen.

Tip! Jeg brugte frostne blåbær og her vælger jeg altid de økologiske da de er mindre og fine end de "almindelige".


Nr. 3: Banankage med kakao

Hæld ½ af den resterende del i formen og den sidste del blandes med 2 spsk. kakao. Hæld herefter kakaodejen over den lyse dej og træk en tandstik igennem dejen på kryds og tværs så dejene bliver blandet sammen.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar