Resultatet blev overraskende godt! :)
Nr. 1 - Banankage med chokolade!
Nr. 2 - Banankage med blåbær og mandler
Grunddej:
- 220 g. becel
- 450 g. sukker
- 4 æg
- 5 modne bananer
- 50 g. havregryn
- 1 1/4 dl. kærnemælk
- 2 tsk. natron
- 2 tsk. vaniljesukker
- 375 g. hvedemel
Pisk becel og sukker. Tilsæt et æg af gangen.
Mos bananerne og kom det i blandingen sammen med havregrynene.
Tilsæt kærnemælk.
Bland de øvrige ingredienser og rør det sammen med blandingen.
Bag kagen i en bradepande eller 3 runde forme.
Bradepanden: Bages i ca. 35 min. ved 180 grader varmluft
3 forme: Bages i ca. 20 min. ved 180 grader varmluft. Jeg bagte alle tre på samme tid.
Nr. 1 - banankage med chokolade:
Hæld 1/3 af dejen i en form og bag den i ovnen. Imens kagen bages hakkes 50 gram mørk chokolade. Så snart kagen er ude af ovnen hælder den hakket chokolade over den varme kage og smørres ud.Nr. 2 - Banankage med blåbær og mandler:
Hæld 1/3 af dejen i en form og drys 50 g. blåbær og 40 g. hakket mandler ud over dejen. Tryk det evt. lidt ned i dejen.Tip! Jeg brugte frostne blåbær og her vælger jeg altid de økologiske da de er mindre og fine end de "almindelige".
Nr. 3: Banankage med kakao
Hæld ½ af den resterende del i formen og den sidste del blandes med 2 spsk. kakao. Hæld herefter kakaodejen over den lyse dej og træk en tandstik igennem dejen på kryds og tværs så dejene bliver blandet sammen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar