tirsdag den 15. januar 2013

Boller med hytteost

Hytteost er efterhånden ved at være et "must" i ethvert køkken og indgår i flere og flere opskrifter, som er oppe i tiden.

Så her kommer endnu en fantastisk opskrift der indeholder hytteost! :)


Ingredienser:
  • 2 dl mælk
  • 50 g. gær
  • 2 dl vand
  • 200 g. hytteost 4%
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 350 g. hvedemel
  • 350 g. fuldkorns hvedemel
 
Fremgangsmåden:
Lun mælken og hæld den i en skål.
Rør gæren ud i mælken og tilsæt vand, hytteost, olie, sukker, salt og mel (hold lidt hvedemel tilbage).
 
Ælt dejen godt - gerne i en køkkenmaskine!
 
Dæk skålen til med et låg eller et fugtigt viskestykke og stil dejen til hævning et lunt sted, til den har dobbelt størrelse.
 
Tag dejen ud på bordet og ælt den godt igennem. Form dejen til 12 boller og fordel det på en bageplade med papir.
 
Pensl bollerne med sammenpisket æg eller mælk og drys med grillkrydderi og evt. havsalt og bag bollerne midt i ovnen ved 200 grader i ca. 25-30 min.
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar