Det var egentlig et eksperiment men resultatet blev faktisk overraskende godt - så selvfølgelig skal den deles med andre. :)
6-8 personer.
Ingredienser
Tærtebund:
- 3 æg
- 250 g. sukker
- 2 tsk. mandelessens
- 125 g. makroner
- 125 g. mel
- 125 g. becel
- 150 g. frosne jordbær
- 2-3 spsk. sukker
- 2 spsk. vand
- 2-2½ dl. Milda Vanille 12% (kan erstattes med piskefløde hvis man er mere til det!)
- Mørk chokolade til pynt
Makronerne knuses og tilsættes sammen med mandelessens.
Tilsæt mel og becel og pisk massen sammen.
Fordel dejen i en tærteform (gerne en med løs bund da det er nemmest at få den fri bagefter.)
Bag kagen i ovnen ved 200 grader i ca. 25-30 min.
Mens kagen er i ovnen koges jordbærerne med sukker og vand. Når det har kogt et par minutter blendes det med en stavblender og køles helt af.
Kagen køles af på en rist og løsnes fra tærteformen så snart det er muligt.
Pisk Milda Vanille til en let flødeskum. Pisk 3 spsk. afkølet jordbærpuré i.
Når tærtebunden er kølet helt af fordeles resten af jordbærpuréen over bunden. Herefter fordeles "Jordbærskummen" over kagen og pyntes med mørk hakket chokolade.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar