Så nu er der fastelavnsboller i fryseren til en dag hvor der kommer gæster og jeg ikke gider igang med at bage.
Ingredienser
Dejen:
- 1 dl. mælk
- 50 g. gær
- 75 gram becel
- 1 æg
- 4 spsk. sukker (eller sødemiddel der svarer hertil)
- 375 gram hvedemel
- 1 æg
- 2 spsk. sukker
- 2 dl. mælk
- 1½ spsk. hvedemel
- ½ vaniljestang
Lun mælken i mikroen. Opløs gæren heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser men hold lidt igen med mel.
Ælt dejen godt igennem - gerne i en røremaskine - dæk herefter dejen til og lad dejen hæve i ca. 1 time.
Cremen:
Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland det sammen med sukkeret så vaniljekornene bliver skilt.
Pisk alle ingredienser sammen i en lille gryde og bring blandingen i kog og lad det koge forsigtigt i ca. 5 min. under konstant omrøring.
Tag gryden af varmen og hæld cremen i en skål for lad det køle af men dejen hæver færdigt. Rør engang imellem.
Når dejen er hævet færdigt æltes den godt igennem ude på bordet. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud i en firkant på ca. 40x40 cm. Skær dejen ud i 16 firkanter.
Læg en spsk. creme på dejen og saml dejens hjørner så det bliver til en "pakke". Husk at klemme samlingerne godt sammen så de ikke går op igen. Tag boller og sæt den i en papirsmuffinform - hvis cremen så skulle rende ud render det idet mindste ikke væk fra bollen!
Lad fastelavnsbollerne efterhæve i ca. 45 min. inden de bages i 8-10 min. ved 225 grader.
I mine fastelavnsboller tilsætte jeg også en tsk. hindbærmarmelade. Man kan også drysse lidt hakket chokolade oven på cremen. Kun fantasien sætter grænsen! :)
Når fastelavnsbollerne er kølet af kan de pyntes med glasur eller flormelis der er drysset over dem gennem en si.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar