fredag den 22. februar 2013

Hindbærmousse


Den hindbærmousse jeg altid bruger er en af Mette Blomsterbergs opskrifter. Egentlig er det en fromage - men kald det hvad du vil! :)

Ingredienser:
  • 5 bl. husblas
  • 200 g. hindbær - friske eller optøede frosne
  • 50 g. flormelis
  • ½ l. piskefløde
  • ½ vaniljestang
Husblassen lægges i blød i 1 liter koldt vand i en ½ time.
Vaniljestangen flækkes på den lange led og kornene skrabes ud med en lille kniv. Lidt af flormelissen og kornene mases med en paletkniv på bordet, således at kornene skilles ad.

Hindbær, flormelis og vaniljesukker moses kort med hænderne & opvarmes i en lille gryde til 70 grader og tages af varmen.

Husblassen vrides for vand og kommes direkte op i den varme hindbær-vanilje mos. Rør godt.
Kom den varme blanding op i en ren skål.

Piskefløden piskes til let skum.
En 1/3 del af det let piskede flødeskum kommes nu op i hindbær- blandingen. Pisk hurtigt.
Denne hindbær blanding kommes nu op i skålen med den resterende let piskede fløde og det hele vendes nu forsigtigt sammen til en ensartet mousse.

Man kan anvende moussen med det samme - men jeg plejer at stille den på køl og derefter hurtigt piske den igennem når den er blevet helt stiv så er det nemlig nemmere at arbejde med i lagkagen når den skal smørres op med smørcremen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar