Herhjemme er en af favoritterne helt klart wok! Og svigermor har været så venlig at skrive hendes opskrift ned da min wok aldrig bliver helt som ønsker.
Så i denne opskrift har jeg taget udgangspunkt i hendes version og selv ændret lidt hist og pist!
Velbekomme! :)
Ingredienser
- 1 svinemørbrad
- 3 spsk. soya
- 500 gram gulerødder
- 1 løg
- 2 rødløg
- 6 dl. vand
- 500 gram hvidkål
- 1 rød peberfrugt
- 1 grøn peberfrugt
- 1 porre
- 1-2 fed hvidløg
- 2 spsk. sød chilisauce
- 1 tsk. karry
- 2 tsk. paprika
- 1 tsk. oregano
- 1 tsk. sort peber
- 3 tsk. salt
- 2½ spsk. maizena
- 2 dl. vand
- 250 gram basmatiris
- Peanuts
Fremgangsmåden
Skær mørbraden i strimler og hæld soya over. Lad det stå i minimum 2 timer på køl.
Snit, hak og skær gulerødder, løg, rødløg, hvidkålen, peberfrugter og porre.
Svits kødet i en wok ved høj varme.
Tilsæt løg, rødløg, gulerødder, krydderier, sød chili, hvidløg og 6 dl. vand.
Lad det småkoge i ca. 15 min.
Kog risene ved siden af.
Tilsæt hvidkål og lad det koge yderligere i 5 min.
Tilsæt peberfrugter og porre og kog yderligere i 5-10 min.
Rør maizena op i 2 dl. vand og tilsæt jævningen og kog yderligere i 5 min.
Smag til og server med ris og peanuts.
Velbekomme! :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar