mandag den 1. april 2013

Wok med svinekød

Herhjemme er en af favoritterne helt klart wok! Og svigermor har været så venlig at skrive hendes opskrift ned da min wok aldrig bliver helt som ønsker.
 
Så i denne opskrift har jeg taget udgangspunkt i hendes version og selv ændret lidt hist og pist!
 
Velbekomme! :)
 



Ingredienser

  • 1 svinemørbrad
  • 3 spsk. soya
  • 500 gram gulerødder
  • 1 løg
  • 2 rødløg
  • 6 dl. vand
  • 500 gram hvidkål
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 porre
  • 1-2 fed hvidløg
  • 2 spsk. sød chilisauce
  • 1 tsk. karry
  • 2 tsk. paprika
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. sort peber
  • 3 tsk. salt
  • 2½ spsk. maizena
  • 2 dl. vand
  • 250 gram basmatiris
  • Peanuts

Fremgangsmåden

Skær mørbraden i strimler og hæld soya over. Lad det stå i minimum 2 timer på køl.
 
Snit, hak og skær gulerødder, løg, rødløg, hvidkålen, peberfrugter og porre.
 
Svits kødet i en wok ved høj varme.
Tilsæt løg, rødløg, gulerødder, krydderier, sød chili, hvidløg og 6 dl. vand.
Lad det småkoge i ca. 15 min.
 
Kog risene ved siden af.
 
Tilsæt hvidkål og lad det koge yderligere i 5 min.
 
Tilsæt peberfrugter og porre og kog yderligere i 5-10 min.
 
Rør maizena op i 2 dl. vand og tilsæt jævningen og kog yderligere i 5 min.
 
Smag til og server med ris og peanuts.
 
Velbekomme! :) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar