En super nem opskrift - som smager fantastisk!
Ingredienser:
(8-10 personer)
Kiksebund:
- 200 g. knuste digestive kiks
- 50 g. hvid chokolade
- 75 g. mandler med skal
- 75 g becel
1. lag fyld:
- 400 g mascarpone
- ½ stang vanille
- 80 g. rørsukker
- 2 æg
2. lag fyld:
- 3 dl creme fraiche 18%
- 60 g. rørsukker
- ½ stang vanilie
Hindbærgele:
- 125 g. hindbær
- 1. dl. vand
- 100 g. rørsukker
- 3½ blade husblas
Kom de knuste kiks og hele mandler i foodprocessoren og kør til kiksene er knuste. Mandlerne skal ikke være malet helt fint. Tilsæt hakket hvid chokolade og becel, så det hænger sammen. Hæld blandingen i en springform med bagepapir og pres det sammen.
Kom mascarpone, 2 æg, 80 g. sukker og korn af ½ stang vanille ned i en blender og kør til det er en glat masse.
Hæld massen over kiksebunden og sæt i en forvarmet ovn (ikke varmluft) ved 190 grader i ca. 20 minutter, eller til massen er stivnet.
Tag den ud af ovnen og lad den køle lidt af. Lad ovnen være tændt!
Bland creme fraiche med 60 g sukker og korn af ½ stang vanilie.
Hæld det ud over kagen og stil den tilbage i ovnen i 10 minutter.
Læg husblas i blød i koldt vand. Kog hindbær, sukker og vand sammen. Hæld hindbærerne igennem en si så kernerne sies fra.
Hæld resten tilbage i gryden og kog hurtigt op. Vrid husblassen for vand og hæld det i gryden.
Lad kagen køle lidt af og fordel herefter den lune hindbærgele over kagen inden den sættes i køleskab i ca. 6-8 timer eller natten over.
OBS!
I stedet for Mascarpone kan der bruges flødeost naturel - men IKKE light da det så bliver for tyndt!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar