lørdag den 27. april 2013

New York raspberry cheesecake

Så fik jeg endelig prøvet at lave en New York cheesecake og pyntede den så op med hindbær.

En super nem opskrift - som smager fantastisk!

 

Ingredienser:

(8-10 personer)
Kiksebund:
  • 200 g. knuste digestive kiks
  • 50 g. hvid chokolade
  • 75 g. mandler med skal
  • 75 g becel
1. lag fyld:
  • 400 g mascarpone  
  • ½ stang vanille
  • 80 g. rørsukker
  • 2 æg
2. lag fyld:
  • 3 dl creme fraiche 18%
  • 60 g. rørsukker
  • ½ stang vanilie
Hindbærgele:
  • 125 g. hindbær
  • 1. dl. vand
  • 100 g. rørsukker
  • 3½ blade husblas
Kom de knuste kiks og hele mandler i foodprocessoren og kør til kiksene er knuste. Mandlerne skal ikke være malet helt fint. Tilsæt hakket hvid chokolade og becel, så det hænger sammen. Hæld blandingen i en springform med bagepapir og pres det sammen.
 
Kom mascarpone, 2 æg, 80 g. sukker og korn af ½ stang vanille ned i en blender og kør til det er en glat masse.
Hæld massen over kiksebunden og sæt i en forvarmet ovn (ikke varmluft) ved 190 grader i ca. 20 minutter, eller til massen er stivnet.
Tag den ud af ovnen og lad den køle lidt af. Lad ovnen være tændt!
 
Bland creme fraiche med 60 g sukker og korn af ½ stang vanilie.
Hæld det ud over kagen og stil den tilbage i ovnen i 10 minutter.
 
Læg husblas i blød i koldt vand. Kog hindbær, sukker og vand sammen. Hæld hindbærerne igennem en si så kernerne sies fra.
 
Hæld resten tilbage i gryden og kog hurtigt op. Vrid husblassen for vand og hæld det i gryden.
 
Lad kagen køle lidt af og fordel herefter den lune hindbærgele over kagen inden den sættes i køleskab i ca. 6-8 timer eller natten over.
 
OBS!
I stedet for Mascarpone kan der bruges flødeost naturel - men IKKE light da det så bliver for tyndt! 


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar