mandag den 25. marts 2013

Burgerboller

Disse burgerboller kan selvfølgelig bruges til en helt almindelig burger men også til pulled pork.



Ingredienser:
(ca. 8-10stk. alt efter hvilket størrelse man ønsker!)
  • 3 dl minimælk
  • 1 pakke gær
  • ½ kg hvedemel (eller andet grovmel hvis man ønsker bollerne skal være grovere)
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 20 g. becel
  • Æg til pensling
  • Sesamfrø

Fremgangsmåden:

Lun mælken og opløs gæren heri. Tilsæt mel, salt, sukker og becel.

Ælt dejen grundigt igennem (8-10 min.) - meget gerne i en røremaskine med dejkrogen.
Lad dejen hæve i ca. 1½ time.

Del dejen i det antal du ønsker og form dem til boller.
Lad bollerne efterhæve i ca. 30 min.

Pensl herefter bollerne og drys med sesamfrø.

Bollerne bages ved 200 grader (varmluft) i ca. 10-12 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar