Ca. 16 stk.Ingredienser:
- 200 g hvedemel
- 100 g smør/becel
- 125 g sukker
- 3 æg
- ½ vaniljestang
- 1½ tsk. bagepulver
- ½ dl mælk
Marengsfrosting (til 24 cupcakes!):
- 375 gram sukker
- 130 gram koldt vand
- 4,5 past. æggehvide
- Saften af ½ citron
- 25 gram sukker
Fremgangsmåden:
Pisk smør/becel og sukker hvidt og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk dem godt ud. Pisk vanille i.
Rør mel og bagepulver sammen i en anden skål.
Rør det hele godt sammen og tilsæt mælk.
Fyld muffinsformene.
Rør mel og bagepulver sammen i en anden skål.
Rør det hele godt sammen og tilsæt mælk.
Fyld muffinsformene.
Bages ca. 18 min. i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft.
Mens kagerne køler af laves marengsfrostingen:
Vej vandet af i en gryde. Hæld 375 gram sukker i og tilsæt halvdelen af citronsaften. Kog blandingen til den når 115 grader.
Mens blandingen når de 115 grader piskes æggehviderne sammen med de 25 gram sukker til sukkeret er helt opløst - meget gerne i en røremaskine.
Hæld den varme sukkerblanding ned i æggemassen i en tynd stråle mens røremaskinen pisker løs.
Pisk skummet til den er helt kold og farv evt. med pastafarve. Jeg valgte at bruge en lille smule rød pastafarve for at få den lyserød. Du kan også tilsætte hindbæressens, pebermynteessens osv.
Kom marengsfrosting i en sprøjtepose med stjernetyl og pynt med kirsebær.
Kom marengsfrosting i en sprøjtepose med stjernetyl og pynt med kirsebær.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar